21 okt 2012

Mediciner leder till håravfall

Author: | Filed under: Okategoriserade

Många mediciner leder till ökat håravfall. Bieffekter eller biverkningar är i dag vanliga och det finns få bra mediciner som inte påverkar kroppen i övrigt. Klimakteriet är ett annat tillfälle i livet då det beskrivs som om allt som händer på grund av klimakteriet beror just på detta. Hormonsvängningar som leder till argt humör, egensinnighet, håravfall eller yrsel – vad som än händer beror det alltid på klimakteriet – eller så det sägs. Det är klart att det inte behöver inträffa något speciellt men nästan alltid leder det till ett sämre och tunnare hår. Även operationer kan leda till telogent håravfall som gör att håret på ett par månader faller av för att sedan kunna komma tillbaka med full kraft sex till åtta månader senare.

Comments are closed.