21 okt 2012

Alopecia areata är en mycket jobbig sjukdom som syns

Author: | Filed under: Okategoriserade

Många sjukdomar är jobbiga men kanske ändå inte syns utåt. Har personen magont så finns det inga yttre bevis på att han har ont så ingen behöver skämas. Har personen dock drabbats av fläckvis håravfall, alopecia areata, så går det många gånger inte att dölja. Stora fläckar eller många mindre fläckar täcker huvudet och de är helt kala – helt fria från hår. Alopecia areata drabba två personer av hundra i Sverige någon gång i livet så de flesta är ändå berörda av problematiken. Men ofta kommer det fläckvisa håravfallet så plötsligt att ingen reagerar och försvinner lika snabbt. Av de som verkligen blir drabbade av att tappa allt hår och få alopecia totalis utgör de en klar minoritet.

 

Comments are closed.